Σε καθεστώς «καραντίνας» οι Έλληνες στα γερμανικά αεροδρόμια – Στην Κομισιόν το ζήτημα

  • Σε καθεστώς «ειδικής εποπτείας» οι Έλληνες που ταξιδεύουν αεροπορικώς στη Γερμανία
  • Στην Κομισιόν θα συζητηθεί το ζήτημα 
  • Ενημέρωση από τη Γερμανία είχαν λάβει οι Βρυξέλλες
  • Τι υποστηρίζει η γερμανική κυβέρνηση
Σε καθεστώς «ειδικής εποπτείας» βρίσκονται οι Έλληνες που ταξιδεύουν αεροπορικώς στη Γερμανία, μετά την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να επεκτείνει τους συνοριακούς ελέγχους με την Ελλάδα, και να την αντιμετωπίσει σαν μία χώρα εκτός Σένγκεν.
Το εν λόγω καθεστώς της «καραντίνας» έχει ήδη ξεκινήσει να προκαλεί ποικίλα προβλήματα, με το θέμα να φτάνει μέχρι την Κομισιόν.
Αναλυτικότερα, μεγάλη ταλαιπωρία αντιμετωπίζουν οι έλληνες πολίτες που φθάνουν αεροπορικώς στη Γερμανία, καθώς το Βερολίνο πλέον αντιμετωπίζει την Ελλάδα σαν μία χώρα που δεν ανήκει στη Σένγκεν.
Ενδεικτικό είναι πως στέλεχος της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Γερμανίας δήλωσε στην Deutsche Welle ότι «αντιμετωπίζουμε τις πτήσεις από την Ελλάδα σαν να προέρχονται από την Τουρκία ή την Αίγυπτο».
Ακόμη, σύμφωνα με τη Deutsche Welle οι γερμανικές αρχές στο διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου εντόπισαν 1.000 παράνομες αφίξεις από Ελλάδα.  
Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών με τη σειρά τουυποστηρίζει πως μετανάστες, προσποιούμενοι ότι είναι έλληνες υπήκοοι, επιχειρούν να περάσουν σε γερμανικό έδαφος με πλαστά έγγραφα.
Ενημέρωση από τη Γερμανία είχαν λάβει οι Βρυξέλλες
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κομισιόν οι Βρυξέλλες έχουν λάβει ενημέρωση και διαβεβαίωση από τη Γερμανία πως οι έλεγχοι θα γίνουν «σε στοχευμένο πλαίσιο» καθώς και ότι υπάρχει επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας αλλά και ότι ο αντίκτυπος στην ελεύθερη μετακίνηση θα είναι μικρός.
Στην Κομισιόν το ζήτημα για τα γερμανικά αεροδρόμια
Το ζήτημα των επισταμένων ελέγχων των επιβατών από Ελλάδα στα γερμανικά αεροδρόμια θα συζητηθεί σήμερα, Τετάρτη σε τριμερή συνάντηση μεταξύ εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ελλάδας και της Γερμανίας, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Επιτροπής, αρμόδια για τη μεταναστευτική πολιτική Νατάσα Μπερτό.
Ερωτηθείσα σχετικά η Ν. Μπερτό σημείωσε ότι η Γερμανία είναι μία από τις χώρες που έχουν επαναφέρει προσωρινά τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα και συγκεκριμένα στις πτήσεις από Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος της παράτυπης μετανάστευσης.
«Η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τις διαβεβαιώσεις που έχει λάβει από τη Γερμανία ότι τα εν λόγω μέτρα είναι στοχευμένα και περιορισμένα στα αυστηρώς αναγκαίαπροκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια πολιτική και η εσωτερική ασφάλεια, ενώ ο αντίκτυπος στην ελεύθερη μετακίνηση θα είναι μικρός», δήλωσε η Ν. Μπερτό.
Επίσης, ανέφερε ότι η Ελλάδα και η Γερμανίασυνεργάζονται στενά και στο πλαίσιο αυτό μετά από επαφές που είχε η Επιτροπή σε πολιτικό επίπεδο, θα διεξαχθεί σήμερα τριμερής συνάντηση μεταξύ εμπειρογνωμόνων από την Επιτροπή, Ελλάδα και Γερμανία.
Πηγή: www.altsantiri.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

6 λόγοι που οι γυναίκες...μιλάνε πολύ!

Πιλοτικοί κάδοι σε Χαλκίδα, Θήβα και Λαμία

Τραγωδία δίχως τέλος - Στους 19 οι νεκροί από τη φονική κακοκαιρία