Ζουν καθημερινά τον τρόμο οι κάτοικοι στο Πυρί Θήβας

Για τα σοβαρά επεισόδια με τους Ρομά που εκτυλίχθηκαν την Κυριακή και την Δευτέρα για ακόμα μια φορά στο Πυρί της Θήβας μίλησε στο μικρόφωνο του Ράδιο Θήβα επιχειρηματίας που διατηρεί την οικογενειακή του επιχείρηση δίπλα από τον καταυλισμό.


Ο κ. Σκούμας τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής έλαβε μήνυμα από τον συναγερμό που διαθέτει στο συνεργείο του και πήγε στο σημείο για να δει τι συμβαίνει. Mόλις έφτασε στην επιχείρηση του αντίκρισε αρκετούς Ρομά οι οποίοι ήταν «βαριά οπλισμένοι» με λοστούς, πέτρες αλλά και όπλα, οι οποίοι είχαν εισέλθει στον προαύλιο χώρο του συνεργείου του και τον περίμεναν με άγριες διαθέσεις. Με την αδυναμία της αστυνομία να παρέμβει ο κ. Σκούμας επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του και απομακρύνθηκε βιαστικά διότι όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «εάν είχα μείνει δεν θα έφευγα ζωντανός».

Ρομά: «Εάν δεν ζήσει το παιδί θα κάψουμε την Θήβα»

Όταν τελικά αποχώρησαν οι Ρομά και κατάφερε επιτέλους να μπει στο συνεργείο του αντίκρισε αρκετά σπασμένα παράθυρα ενώ οι Ρομά δεν έφυγαν με άδεια χέρια αφού αφαίρεσαν ανταλλακτικά και περίπου 300 κιλά σίδερα από το συνεργείο.

Όταν ρωτήθηκε για το τι έχει πράξει η αστυνομία μετά από αυτά τα περιστατικά ο κ. Σκούμας δήλωσε ότι η αστυνομία το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να παρέχει μια προσωρινή κάλυψη και αυτή με επιφυλακτικότητα διότι από ότι φαίνεται δεν διαθέτει αρκετή αστυνομική δύναμη για να τους αντιμετωπίσει.

Καθημερινότητα οι επιθέσεις – ληστείες από Ρομά στο Πυρί


Οι επιθέσεις & οι ληστείες αποτελούν καθημερινό φαινόμενο δήλωσε ο κ. Σκούμας.

«Δεν μπορούμε να ανάψουμε ένα κεράκι στο νεκροταφείο χωρίς να μας επιτεθούν και να μας ληστέψουν»

Τέλος ο κ. Σκούμας κάλεσε όλο τον κόσμο της Θήβας να ενωθεί απέναντι σε αυτού του είδους περιστατικά.

Πηγή: thivagr.blogspot.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

6 λόγοι που οι γυναίκες...μιλάνε πολύ!

Πιλοτικοί κάδοι σε Χαλκίδα, Θήβα και Λαμία

Σε καθεστώς «καραντίνας» οι Έλληνες στα γερμανικά αεροδρόμια – Στην Κομισιόν το ζήτημα