«Βιβλική καταστροφή»... Στους 13 οι νεκροί-τωρα!

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η κακοκαιρία που έπληξε τα ξημερώματα τη Δυτική Αττική. Εικόνα καταστροφής καταγράφεται σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο, Ελευσίνα, Μέγαρα και Μαγούλα. Εισαγγελική παρέμβαση για την τραγωδίασύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μία 82χρονη γυναίκα εντοπίστηκε περίπου στις 10:00 το πρωί νεκρή στο σπίτι της στην οδό Κοροπούλη. Είχε εγκλωβιστεί από τα νερά που έφθασαν σε πολύ μεγάλο ύψος. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής ανέσυραν τη γυναίκα νεκρή.

Περίπου μία ώρα αργότερα, στην οδό Αγαμέμνωνος στην Μάνδρα, ένας ηλικιωμένος άνδρας εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες νεκρός στο πλημμυρισμένο σπίτι του. 

Στη συνέχεια εντοπίστηκε νεκρός ένας άνδρας περίπου 65 ετών. Ο άνδρας αυτός βρέθηκε σε προαύλιο χώρο στην οδό Λεωνίδα Στάμου.

Το μεσημέρι εντοπίστηκε νεκρός ένας ακόμη άνδρας, περίπου 50 ετών, στον προαύλιο χώρο του Golden Palace, στο 3ο χλμ της Λεωφόρου Αθηνών - Θηβών, στη Μάνδρα.

Στον τραγικό κατάλογο μπήκε και μία γυναίκα που εγκλωβίστηκε από αυτοκίνητο που παρασύρθηκε στην οδό Αίαντος στην Μάνδρα.

Παράλληλα, στις θαλάσσιες περιοχές Ελευσίνας και ΕΛΠΕ Ασπροπύργου εντοπίστηκαν δύο σοροί ανδρών, ηλικίας 80 και 55 ετών. Οι άνδρες αυτοί ήταν αγνοούμενοι από την Μάνδρα.

Ακόμη δύο νεκροί άνδρες ανασύρθηκαν αργά το μεσημέρι, ενώ η πυροσβεστική εξακολουθεί να αναζητά τουλάχιστον άλλο ένα άτομο που αγνοείται μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα. 

Την τελευταία στιγμή διασώθηκαν δύο άλλες γυναίκες που διαμένουν στην οδό Κοροπούλη, όπως και η ηλικιωμένη που εντοπίστηκε νεκρή. Οι δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο με υποθερμία.

Στο Θριάσιο νοσηλεύονται συνολικά 7 άτομα: Μία γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη, τρεις άλλες γυναίκες βρίσκονται στα επείγοντα περιστατικά, όπως και δύο άνδρες, και μία γυναίκα έχει εισαχθεί για περαιτέρω νοσηλεία.


Παγιδευμένοι σε αυτοκίνητα και πλημμυρισμένα σπίτια




Οι πυροσβέστες έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να ανταποκριθούν σε εκατοντάδες κλήσεις που γίνονται από πολίτες που είτε έχουν εγκλωβιστεί στα οχήματά τους, είτε έχουν πλημμυρίσει τα σπίτια τους.

Στην περιοχή επιχειρούν αυτήν την ώρα 150 πυροσβέστες και 50 οχήματα από την Αττική, καθώς και πέτνε ακόμη από την Κόρινθο. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής αναμένεται να ενισχυθούν από τρεις ομάδες ΕΜΑΚ (30 άτομα), καθώς και μηχανήματα και αντλίες από τη Λαμία, την Πάτρα και τη Λάρισα.

Από νωρίς το πρωί έχουν απεγκλωβιστεί 12 άτομα από λεωφορείο που παγιδεύτηκε από τα νερά στην γέφυρα της Μάνδρας.

Παράλληλα, διασώθηκε ένας οδηγός βυτιοφόρου, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί στο 6ο χλμ της Θηβών - Βιλίων. Ο άνδρας διακομίστηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Ακόμη, απεγκλωβίστηκαν εργαζόμενοι από το εργοστάσιο της Johnson & Johnson στη Μάνδρα όταν ο τοίχος του εργοστασίου στην αποθήκη υποχώρησε από τα ορμητικά νερά.

Σε απόγνωση οι κάτοικοι


Πολλοί κάτοικοι της Μάνδρας αναγκάστηκαν να ανέβουν πάνω σε φορτηγά, λεωφορεία ή ταράτσες για να σωθούν από τα ορμητικά νερά. 

«Το νερό έξω από τη Σχολή Πυροβολικού έχει φτάσει το 1,5 μέτρο» ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής, ενώ διερχόμενοι οδηγοί έκαναν λόγο για «κοίτη ποταμού».

Σε απόγνωση βρίσκονται και οι κάτοικοι της Νέας Περάμου, που από νωρίς το πρωί βρίσκονται στο πόδι, προσπαθώντας να περισώσουν ό,τι μπορούν.

«Μου γκρέμισε τη μάντρα. Το υπόγειο έχει πλημμυρίσει», λέει με απόγνωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Ευτέρπη που προσπαθεί να βγάλει το νερό και τη λάσπη από την αυλή της. 

Λίγο πιο κάτω, ο κ. Ιορδάνης, ιδιοκτήτης ψιλικατζίδικου, λέει ότι «η ζημιά στο μαγαζί είναι γύρω στα 20.000-25.000 ευρώ. Όλα τα έπιπλα που ήταν ξύλινα έχουν καταστραφεί. Τα ψυγεία κάηκαν».

«Βιβλική καταστροφή»


Ο εκτελεστικός γραμματέας του δήμου Μάνδρας Ειδηλλίας, Στάθης Ραγκούσης, κάνει λόγο για «βιβλική καταστροφή», καθώς η στάθμη του νερού «παραμένει σταθερή στα 3 μέτρα ύψος, δύο ώρες μετά την καταιγίδα».

Από την ορμητικότητα των χείμαρρων του όρους Πατέρα, που έπληξε η «συσπειρωμένη μανία των καταιγίδων» στο σημείο, όπως περιέγραψε την εικόνα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής της ΕΜΥ Αντώνης Λάλος, ποτάμια, τόνοι νερού και λάσπης κύλησαν στις παρυφές, παρασύροντας και γκρεμίζοντας μάντρες, ενώ πλημμύρισαν καλλιέργειες σπίτια και καταστήματα.

Εκτιμάται ότι στην κατάσταση που καταγράφεται σήμερα συνέβαλε στα μέγιστα η μεγάλη καταστροφή που συντελέστηκε το καλοκαίρι από την πυρκαγιά στη συγκεκριμένη περιοχή των Δερβενοχωρίων. 

Πηγή: http://mobile.in.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

6 λόγοι που οι γυναίκες...μιλάνε πολύ!

Πιλοτικοί κάδοι σε Χαλκίδα, Θήβα και Λαμία

Σε καθεστώς «καραντίνας» οι Έλληνες στα γερμανικά αεροδρόμια – Στην Κομισιόν το ζήτημα